Köra och skaffa bil i Singapore

80.248.231.213 Sites > lifeinsingapore.se > Singapores ekonomi idag > Köra och skaffa bil i Singapore

Om du ska bo eller semestra i Singapore kan det vara skönt att ha en bil, även om du bara ska vara där några dagar. Det är en stor stad och det kan annars ta tid att ta sig från den ena platsen till den andra. Ska du bara vara borta några dagar är det smidigast att hyra en bil på plats. Det finns flera stora hyrbilsfirmor som kan ge dig ett bra erbjudande. Var särskilt uppmärksam i rusningstrafik då det kan vara väldigt hetsigt i trafiken. Speciellt om du inte har någon vana att köra i så stora städer sedan tidigare. Var också ute i god tid när du ska boka din hyrbil så du inte står utan när det väl är dags.

Ta med sig en egen bil

Ska du bo i Singapore under en längre tid kan det vara värt att kolla upp hur svårt det är att ta med sig sin egen bil. Du kan till exempel hitta en fin begagnad bil hos riddermarkbil.se och ta med den ner till Singapore. Tänk på att välja en bil som uppfyller kraven för det liv du ska leva i Singapore. Något som du måste vara medveten om är att det är vänstertrafik i landet. Det kan vara väldigt ovant för en som endast har kört på högersidan. Du måste tänka tvärt emot vad du är van vid. Tänk också på att Singapore är ett av de dyraste länderna i världen. Du måste alltså fråga dig själv om det är värt pengarna att försöka ta med dig en egen bil in i landet.

Väl utbyggd kollektivtrafik

Om du upplever att det är alldeles för mycket krångel med att ta med dig din egen bil till Singapore finns det andra lösningar. Kollektivtrafiken är välutbyggd i Singapore och du kan utnyttja den varje gång du måste ta dig någonstans. Sedan har du även möjlighet att åka taxi, även om det är ett lite dyrare alternativ. När du ska på lite längre utflykter kan du hyra en bil under dessa dagar. Då slipper du också tänka på saker som att hyra parkeringsplats eller garage under en längre tid. Skulle det visa sig att du behöver en bil senare kan du kolla på att köpa en när du är på plats. Det brukar dock bara vara aktuellt om du ska bo där flera år.