Bostad och arbete i Singapore

Singapore är ett spännande land med god ekonomi och vill man flytta till Singapore, behöver man en trygg bostad och ett arbete för att klara sig bra. Precis som i de alla flesta länder har Singapore lägenheter som man kan hyra genom hyresvärdar, eller att man kan köpa lägenheter och hus genom en rad olika mäklare.

Att köpa hus eller lägenhet i Sverige och utomlands

Det kan finnas fler orsaker till varför man vill köpa en bostad i Sverige eller utomlands som i Singapore eller annat land. En del personer vill köpa en lägenhet utanför Sverige för att ha en semesterbostad att komma till istället för att ständigt hyra hotell. Andra kanske hellre vill flytta permanent från Sverige för att starta ett nytt liv, eller kan ha fått ett arbete utomlands och behöver flytta för en längre period eller permanent. Ska man köpa bostad i Sverige i form av hus, eller lägenhet eller utomlands, kan man behöva ha bra alternativ att välja på. På den smarta hemsidan boneo.se kan man finna allt samlat under ett och samma tak för olika bostadsformer som hus och lägenheter, stora gårdar, tomter och skogsmark. Fördelen är att man även kan värdera sin bostad, samt finna både äldre bostäder eller nyproduktion i Sverige eller utomlands. Ska man flytta till Singapore eller annat spännande land, finns det smarta tips när man köper hus utomlands som kan vara bra att veta om innan man slår till med ett husköp. Köper man ett hus i Singapore, kostar det mer än i Sverige, men Singapore har också mycket högre löner jämfört med Sverige.

Att bo och arbeta i Singapore

Att bosätta sig i metropolen Singapore kan vara en stor omställning men då är det också viktigt att ha ett arbete där om detta krävs för en försörjning. Enligt rankning räknas landet till ett av världens bästa länder och Singapore är en eftertraktad stad för arbete enligt statistik från år 2020. Singapore har en mycket god ekonomi och man har stora förutsättningar för att få jobb där om man jämför med många andra länder. För att man ska kunna bo och leva i Singapore, behöver man ha en inkomst på cirka 33 000 kronor efter skatt. Men då medellönen ligger bra till på runt 27 000 kronor efter skatt i Singapore, kan man med god planering ändå klara sig bra. Bor man fler i ett hushåll, kan man till exempel dela på kostnaderna. Det man ska tänka på är att det kostar lite mer att bo i Singapore och en legenhet mer ett rum och kök i city, kan kosta runt 19 000 kronor i månadshyra. Bor man i hyresrätt i utkanten av city, kostar en lägenhet med ett rum och kök runt 12 000 kronor. Lägenheter med tre rum och kök går på runt från 20 000 kronor upp till 30 000 kronor. Hur mycket man betalar för boendet, beror både på läge och standard i det populära landet Singapore.