Förbered flytten till Singapore

80.248.231.213 Sites > lifeinsingapore.se > Singapores ekonomi idag > Förbered flytten till Singapore

Att flytta utomlands kan vara en väldigt spännande och lärorik tid i livet. Speciellt om du flyttar till ett land som är helt olikt Sverige när det gäller traditioner, miljö, språk, levnadssätt och tankesätt. En plats som har allt det där är just Singapore. Att flytta till högteknologiska Singapore kan vara ett äventyr du bär med dig och håller kärt hela livet. Du kanske till och med bor kvar där för alltid.

Viktiga förberedelser

Inför din flytt måste du se till att du organiserar och sorterar allt du har och äger så att du kan bestämma vad du ska ta med, vad som ska slängas, vad som ska säljas och vad som ska förvaras någonstans. När du flyttar till Singapore kan du såklart inte få med allt på ett flygplan men det går att skicka över en container eller liknande om du behöver ta med mycket. Annars kan det vara skönt med en ny start och lämna det mesta av ditt gamla liv hemma. Steg nummer ett är att sälja ditt boende och för att underlätta för dig när du väl ska flytta ut kan du beställa flyttstädning av Qleano så att du själv inte behöver tänka på det eller oroa dig för att det inte ska bli bra eller klart i tid. De hjälper dig med allt så att du kan slappna av och fokusera på nästa steg, alltså flytten utomlands.

Flytta till Singapore

Oavsett vilken anledning du har för din flytt så är det alltid bra att först kolla upp hur saker och ting fungerar i Singapore. Till exempel olika lagar och regler i Singapore för att försäkra dig om att du inte råkar bryta någon lag av misstag för att du inte är påläst. Ta även reda på vilka traditioner som finns där och vad som anses respektlöst eftersom det kan vara stora skillnader mellan olika länder. Andra saker som är bra att göra innan en utlandsflytt är att lära dig lite av språket som pratas i landet du flyttar till, framförallt hälsningsfraser och några vardagsfraser så att du visar att du är villig att anpassa dig efter dem. Singapore har fyra officiella språk: engelska, malajiska, tamil och mandarin. När du sedan väl har flyttat är det vanligt att du kan känna dig ensam eftersom du kommit till ett nytt land där du nästan inte känner någon. För att se till att du ändå känner dig trygg finns några tips du kan följa. Se till att skapa dig ett hem där du känner dig bekväm, var modig och våga ge dig ut i sociala sammanhang, prata mycket med vänner och familj över telefonen och försök hitta nya vänner att umgås med i Singapore är några bra tips för att komma igång.